Værket har været udstillet her:
Permanent stedsspecifik offentlig skulptur i landsbyen Selde.

Værket har været præsenteret her:
’Skivevej 13’ er realiseret i samarbejde med en Master Class i Kunst i det offentlige rum på Århus Kunstakademi, ledet af billedkunstner Lene Noer.
Værket er støttet af:
Borgerne i byen Selde, Statens Kunstfonds udvalg for Kunst i det offentlige rum, Kunstyrelsens Billedkunstudvalg, Skive Kommune og EU.
Skivevej 13
Skulptur i det offentlige rum
Produceret i 2013
Værket består af nedrivningen af et tomt hus på Skivevej 13, som har skabt dårlig omtale for landsbyen Selde. I forbindelse med nedrivningen blev husets sokkel muret op på ny. Soklen består i en 70 m2 stor platform muret op i beton, som er kalket hvid. Husets oprindelige fortrappe er bevaret, ligesom selve soklen rejser sig i forskellige niveauer svarende til de oprindelige rum i huset; entré, stue, køkken, kammer, baggang og badeværelse. Således kan man i skulpturen aflæse husets rum og deres forløb, idet også døråbningerne er markeret med ’negative’ dørtrin i betonen.

Værket står som et samtidskunstmonument langs landevejen gennem landsbyen. Værket rummer i sin form både historien om det hus, som engang stod på dette sted, og samtidig peger det spørgende ind i en uvis fremtid.
Dokumenter
Artikler om værket i Politiken og Weekendavisen.

Link: Politiken 2 juli 2013

Link: Weekendavisen 5 juli 2013

Copyright © 2016, Birgitte Kristensen, Høegh Guldbergsgade 69B, 1 DK-8000 Aarhus C, mail(a)birgittekristensen.dk